38,0165$% 0.09
41,5925€% 0.18
48,5020£% -0.09
3.648,72%0,22
6.108,00%-0,16
24.360,00%-0,15
Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın bugün gerçekleştirdiği silah bırakma çağrısının ardından kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor.
Öcalan’ın çağrısı sonrası PKK’nin Suriye kolu olan YPG/PYD ve Türkiye’nin terör örgütü listesinde yer alan Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) ilk açıklama geldi.
Terör örgütü YPG/PYD’nin kırmızı bültenle aranan lideri Salih Müslim, Al Arabiya’ya yaptığı açıklamada “Abdullah Öcalan’ın açıklamalarına katılıyoruz. Siyasi bir grup olarak faaliyet göstermemize izin verilirse silah bırakacağız” dedi.
Müslim “PKK’nin alacağı karara göre hareket edeceklerini” bildirdi.
Terör örgütü YPG’nin basın sorumlusu Siyamend Eli ise MA’ya yaptığı değerlendirmede “Bu çağrı Türkiye halkları başta olmak üzere bölgedeki tüm halkların barış içerisinde yer almasına ve söz hakkına sahip olmasına yol açacaktır. Askeri güçller ve Kuzey ve Doğu Suriye’nin çocukları olarak, bu mesaj bizim için büyük bir öneme sahiptir. Bu mesaj, bu savaşı durdurmaya dönük bir mesajdır” ifadelerini kullandı.
Suriye Demokratik Güçleri (SDG) komutanı Mazlum Kobani ise “Bizim tutumumuz olumludur. Bu bir barış meselesidir” dedi.
Rudaw’ın haberine göre Kobani, “PKK lideri bize mesaj göndererek görüşlerini açıklamıştı, biz de olumlu bakıyoruz” ifadesini kullandı.
Ancak Kobani, mesajın kendileriyle ilgili olmadığını belirtti.
Kobani, “Sayın Öcalan’ın çağrısı PKK’yeydi, PKK gerillalarınaydı. Doğrudan bizim bölgemiz için değildi. Güney Kürdistan’a ve diğer her yere gönderdiği mesajı bize de gönderdi” dedi.
Daltonlar çetesinin kritik ismi Sinan Memi yakalandı, Türkiye’ye getirildi!